Det vankas efterrätt..
..och då såklart dyker kocken in och visar sina trick!
Ska nämligen göra en efterrätt denna sköna söndagskväll:
Gino
4 Portioner
150 g Vit blockchoklad
2 lg Kiwi; eller
4 ml Kiwi
2 Banan
20 Jordgubbe; helst färska
1/2 l Glass
Riv blockchokladen. Skala kiwifrukterna och dela var och en
i 6 lika stora bitar. Skala bananerna, dela dem på längden
och skär i tvåcentimetersbitar. Dela varje jordgubbe på längden.
Om frysta bär används, dela dem innan de hunnit tina.
Lägg frukten i en ugnssäker form i ett jämnt skikt. Det får inte
bildas några toppar som bränns. Strö blockchokladen över frukten.
Ställ in formen på en fals strax över ugnens mitt. Gratinera rätten
i 275-300° (övervärme) i 1-2 minuter eller tills chokladen är
mörkbrun men inte bränd.
Servera omedelbart tillsammans med glassen.!
Bon apetít.
Ska nämligen göra en efterrätt denna sköna söndagskväll:
Gino
4 Portioner
150 g Vit blockchoklad
2 lg Kiwi; eller
4 ml Kiwi
2 Banan
20 Jordgubbe; helst färska
1/2 l Glass
Riv blockchokladen. Skala kiwifrukterna och dela var och en
i 6 lika stora bitar. Skala bananerna, dela dem på längden
och skär i tvåcentimetersbitar. Dela varje jordgubbe på längden.
Om frysta bär används, dela dem innan de hunnit tina.
Lägg frukten i en ugnssäker form i ett jämnt skikt. Det får inte
bildas några toppar som bränns. Strö blockchokladen över frukten.
Ställ in formen på en fals strax över ugnens mitt. Gratinera rätten
i 275-300° (övervärme) i 1-2 minuter eller tills chokladen är
mörkbrun men inte bränd.
Servera omedelbart tillsammans med glassen.!
Bon apetít.
Kommentarer
L
Svar: Halsduken är hittad hemma i min garderob :)föresten vad gott det där lät :P
Trackback